fbpx

Als je partner kanker heeft!

Als je partner te horen heeft gekregen dat hij of zij kanker heeft komt dit bij jou als partner ook hard aan. Hoe kan dat? Jij bent toch niet diegene die het overkomt. Zo denkt over het algemeen je omgeving erover. Hoe vaak wordt er aan je gevraagd hoe het met jou gaat, of je het nog vol houdt of je het allemaal nog wel aan kunt. Dat is op één hand te tellen, want bovendien, jij bent niet ziek!

Mantelzorger

Men vergeet helaas dat jij de mantelzorger bent, steun en toeverlaat, een luisterend oor, de regelaar voor de zieke partner. Daarnaast moet je nog werken, het huishouden doen, wellicht je kinderen verzorgen en dan heb je ook nog je eigen verdriet te verwerken. Als je partner kanker heeft komt er ontzettend veel op je af en doet het meer met je dan je denkt.

Kanker steeds meer voor de jonge werkende generatie

Tegenwoordig is kanker niet meer alleen voor oudere mensen maar steeds meer voor de jonge werkende generatie. Je hebt niet alleen de zorgen over de ziekte die het gezin binnen is gewandeld maar daarnaast ook hoe het geregeld moet worden met oppas voor de kinderen en vrij vragen op je werk. Je moet vaker een snipperdag of middag aanvragen om mee te kunnen met je partner om hem te verzorgen of te begeleiden. Niet iedere werkgever is meedenkend, het is een ver van hun bed show en willen graag dat hun werknemer de uren werkt waarvoor zij een contract zijn aangegaan. Extra vrij zoals, betaald kort verlof, calamiteiten verlof of onbetaald verlof is alleen maar lastig.

Werkgever

Waar kun jij als partner terecht met al je vragen, je gevoelens en emoties als je het even niet meer vol houdt. Je niet meer de steun en toeverlaat kunt zijn voor je zieke partner wat je zo graag wilt omdat je lichaam moe is. Hoe ga je dit uitleggen aan je werkgever dat je een time-out wilt of aangepaste werktijden maar wel graag je baan wilt behouden. Dit mag en kan toch niet de bedoeling zijn?

Voor jou als partner is het belangrijk dat er een luisterend oor voor je is, waar je vragen kunt stellen over hoe nu verder en waar je met je emoties terecht kunt. Je handvatten aangereikt kunt krijgen en hoe je met deze ziekte om kunt gaan zodat je er zelf niet aan onderdoor gaat.

Als Remissiecoach ( coaching tijdens en na kanker ) en ervaringsdeskundige kan ik jou die handvatten aanreiken omdat ik zelf zo goed weet wat je doormaakt. Zelf deal ik al een aantal jaar met de ziekte kanker van mijn partner en ben tegen een aantal situaties aangelopen die zeker voorkomen hadden kunnen worden.

Laat mij via onderstaand contactformulier weten als jij graag door mij gecoacht zou willen worden, eraan toe bent om die handvatten aangereikt te krijgen om een leuk leven te hebben naast kanker of als werkgever hoe om te gaan met deze situatie. 

Met het verzenden van dit inschrijfformulier gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden die vermeldt staan op onze website.